Nordsjös färgexperter har utsett Bright Skies™ till Årets kulör 2022, en ljus och luftig blå kulör som kommer att ge en välbehövlig känsla av ny frisk luft i våra hem.

 

Nordsjö Årets färg 2022 Bright Skies™, är lätt och luftig och ger alla hem en fläkt av frisk luft. Läs mer om hur vi utser Årets färg och hur den kan kombineras med trendiga nyanser i syfte att lysa upp alla rum…

I syfte att kunna utse Årets kulör ber vi en internationell panel av designexperter att hjälpa oss förstå rådande trender och dela med sig av sina insikter kring vad som påverkar vårt sätt att leva just nu. I år blev vår diskussion digital innan vårt kulörexpertteam kunde inleda sitt arbete med att välja en kulör som reflekterade dessa rön – en kulör som kommer att kännas perfekt i våra hem under nästkommande år.

Under de senaste 18 månaderna har våra liv vänts upp och ner, men vi har också fått tid att tänka över hur vi lever våra liv och omvärdera det som verkligen är viktigt. I samband med vår trendprognos diskuterade vi hur hemmets roll har förändrats, hur vital naturen är i våra liv, hur kreativitet och konst har gett oss trygghet och inspiration under restriktionerna, samt hur viktigt det är att ta till sig nya idéer och åsikter i takt med att vi försöker förändra världen till det bättre.

Dessa diskussioner ledde oss fram till ett tema för Nordsjö Årets färg 2022 – en frisk fläkt – samt till själva kulören, som omfattar det vi kommer att behöva få ut av våra hem under år 2022. Bright Skies™ är en lätt och luftig blå kulör, en färg som känns livfull, optimistisk och bra för själen. Det är dessutom en kulör som kan öppna upp våra hem och ge dem nytt liv. Runt denna kulör har vi skapat fyra paletter som låter dig fräscha upp dina boendeytor precis som du vill.

Vi vill att våra hem är platser där vi kan känna oss trygga och ta till oss nya idéer. Salon-paletten är en kombination av mjuka neutrala och varma kulörer som kan ge dig en perfekt vit duk för hemmets samtliga rum.

Vilka färger – kulörnamn och kulörkod?

Bright Skies™ T0.10.70 COTY22
Intense Roubaix E4.06.35
Nordsjö Light Rochefort GN.01.89